П’ятниця , 29.03.2024

Купити пазли в Україні

Ми з раннього дитинства любимо головоломки за те, що вони кидають виклик нашому мисленню. Вони також є відмінною навчальною іграшкою для дітей, яка стимулює розумовий розвиток і прививає багато інших важливих навичок.
Перші пазли з’явилися у 18 столітті. Вони були придумані британськими картографами, як один із способів вивчення географії.

З часом цей вид головоломки перетворився у популярну гру, яка сьогодні пропонує людям різного віку випробувати свої розумові здібності самостійно, або з дітьми чи друзями.

Якими бувають пазли?

Для дітей молодшого віку пазли, як правило, виготовляють з дерева або суперміцного картону. Їх роблять достатньо великими, щоб вони легко втримувалися у дитячих руках. Для правильного розміщення окремих фігур у визначеному місці зазвичай додається відповідна картинка.

Чим старша дитина, тим важчими стають головоломки. У них може бути збільшено кількість окремих частин, які необхідно скласти в єдине ціле. Вони зменшуються у розмірах і стають більш деталізованими, що ускладнює складання фінальної картинки. Повний збір більш складних пазлів, вимагає додаткового часу і уваги.

У чому користь?

Пазли – чудова навчальна іграшка, яка спонукає дітей послідовно вирішувати проблеми. Вони дозволяють малюкам випробовувати відчуття виконаного обов’язку. Адже незалежно від розміру головоломки, батьки залишаються задоволеними, коли їхні діти збирають картинку від початку і до кінця!

Пазли – це важливий інструмент навчання, який володіє цілим рядом переваг.

  1. Вчать дітей подумки маніпулювати окремими фрагментами, щоб за допомогою навичок мислення більш високого рівня передбачити, як буде виглядати фінальна картинка.
  2. Допомагають розвивати мовні навички. Складаючи картинку, діти часто описують фігурки, які вони шукають. Тому пазли використовуються під час роботи з дітьми-аутистами, як інструмент гри, що спонукає розвитку мови.
  3. Покращують координацію зору і рухів, оскільки вчать малюків маневрувати окремими фрагментами картинки і вставляти їх у передбачені для них місця.
  4. Цікавий спосіб покращення моторики. Дітям доводиться розвивати силу у м’язах пальців, щоб хапати і утримувати окремі частини головоломки.
  5. Розширення соціальних навичок. Коли дитина разом з іншими дітьми або дорослими складає пазли, вона бере участь у загальній розмові, виробляючи спільний план розв’язку.
  6. Ця “тиха” діяльність формує адаптивне і абстрактне мислення, а також сприяє високій концентрації уваги.

Пазли – найкраще рішення для того, щоб зібратися всією сім’єю і провести разом захоплюючий вечір. Найбільш якісні із них можуть слугувати хорошим подарунком, який передається від одного покоління іншому. Сьогодні купити пазли в Україні можна абсолютно різних розмірів з різноманітною кількістю фрагментів, призначених для усіх вікових категорій.