П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині смугляві продавці викрали у пенсіонерів більше 10 тис. грн та 1800 євро

Не лише з помешкання, а й з власного подвір’я слід проганяти смуглявих продавців з дешевим товаром, ворожбитів чи бажаючих купити у вас різний крам на господарстві.

Здебільшого такі незнайомці хочуть потрапити до вашої оселі та вивідати, де зберігаєте гроші. А з ворожками ще гірше – так затуманять голову, що господарі самі виносять їм готівку та ювелірні вироби.

Продавали невідомі крам у селі Ласківці, а як результат у старенької пенсіонерки з хати пропали чималі гроші – 1800 євро та понад 3 тисячі гривень.  Продавчині зайшли на господарство потерпілої та пропонували придбати різний товар. Як  їм так швидко вдалося знайти сховок, жінка і сама не знає.

З подібною заявою до працівників Теребовлянського відділу поліції звернулася і жителька села Сапова. З під подушки у спальні заявниці пропав гаманець а з ним і всі пенсійні гроші – 7500 гривень. Жінка знехтувала елементарним правилом – не зачинила двері до помешкання, поравшись по господарству. А невідомі злодії цим і скористались.

Краяни, перестаньте довіряти незнайомим людям та нехтувати елементарними правилами, аби вберегти власне майно. Чужинців женіть якнайдалі, нехай це і виглядатиме неввічливо, однак допоможе зберегти ваші гроші. Будинок зачиняйте завжди, навіть якщо ви знаходитеся поряд, не завжди зможете побачити, хто заходить на ваше подвір’я. А якщо і замкнули двері, не залишайте ключі у добре відомим злодіям місцях – під предметами на порозі хати чи підвіконням, а що найгірше – під килимком.