Четвер , 28.03.2024

У Ватикані провели коронацію ікони Зарваницької Богородиці (ВІДЕО)

15 жовтня о 11:15 на площі св. Петра у Ватикані Святіший Отець Франциск очолив месу, під час якої буде присутня копія Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці. 

Святіший Отець благословив корони, що будуть почеплені на ікону, і це стане знаком чергового визнання та підвердження її чудодійної сили.

З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) ікону Святішому Отцю  у Ватикан доставила офіційна делегація у складі: митрофорний протоієрей Володимир Фірман, ректор Марійського духовного центру «Зарваниця», протоієрей Марко Семеген, голова товариства «Свята Софія», протоієрей Роман Дутчак, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, протоієрей Іван Кулик, настоятель парафія Сергія і Вакха (м. Рим), ієрей Любомир Зозуляк, настоятель храму Перенесення мощей св. отця Миколая (Тернопіль) та миряни.

Вкотре на потребу Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відгукнувся підприємець та меценат, керівник «Креатор Буд» та засновник фонду «Твори добро» Ігор Гуда разом з дружиною Наталею, котрі також будуть присутні на Божественній Літургії зs Святішим Отцем та нестимуть Чашу до Папи під час Божественної Месси.

Родина Ігора та Наталії Гуди взяли на себе організаційні витрати цього паломництва.

Богослужіння можна дивитися на каналі youtube за посиланням: