П’ятниця , 26.04.2024

У Київ на протест поїхало багато тернополян. Зараз під ВР уже 3500 поліцейських (ФОТО)

Представників Національної гвардії та поліції стягнули в урядовий квартал та під будівлю парламенту, щоб забезпечувати порядок на випадок масових заворушень.

Про це на сторінці у Facebook повідомив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

За його словами, близько 3500 поліцейських і нацгвардійців забезпечують публічний порядок і безпеку в урядовому кварталі і безпосередньо під Верховною Радою.

За його словами, підвищені заходи безпеки, зокрема, рамки металошукачів, викликані тим, що силовики не хочуть повторення подій 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинуло 4 гвардійців-строковиків.

“Якщо протест справді мирний, то жодної проблеми для його заявлених 3 тис. учасників рамка не становитиме. Пройдіть огляд, залиште заборонені речі, а ще краще зовсім не беріть нічого подібного – і гайда протестувати. Тільки мирно. Інших жодних обмежень не буде. МВС ніколи не застосовуватиме силу першою – не провокуйте загострення і все буде добре”, – зауважив Шевченко.

Нагадаємо, що активістів  у Тернополі під ОДА закликали прийти на 9:30, а спікерами події, очевидно, стали ті місцеві діячі, які з різних причин не змогли або не наважилися вирушити на акцію у Києві.