П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі мати-одиначка втягнула у проституцію жінок із Запорізької та Дніпропетровської областей

Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією, а як запобіжний захід домашній арешт у нічний час – усе це інкримінують працівники поліції 26-річні жительці Тернопільської області. Жінка в Тернополі організувала бізнес з надання сексуальних послуг.

За словами керівника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП області Олександра Буняка, документувати факти сутенерства та заняття проституцією оперативники почали ще у квітні цього року. Впродовж кількох місяців вони збирали докази, встановлювали осіб та причетність кожного до секс-індустрії.

У ході слідчо-оперативних заходів стало відомо, що організатором була матір-одиначка. До бізнесу вона запросила ще двох друзів. Подруга разом з нею виконувала функції адміністратора, а товариш допомагав з транспортом та розвезенням по місцях зустрічі.

Дівчат, які працювали за викликом, бізнесменша знайшла через інтернет. Це четверо мешканок Дніпропетровської та Запорізької областей віком від 25 до 30 років. Винайняла “підлеглим” житло. Працювали повії вахтовим методом – жінки чергувалися по парах – два тижні в місяць працювали одні, а наступних дві неділі інші.

Клієнтів шукали через оголошення, розміщені в соцмережах та на сайтах. Зустрічі організовували лише на виїздах – в готелях, саунах, в орендованих квартирах. Година послуг повії вартувала 1200 гривень. При бажанні клієнта до нього могло приїхати одразу двоє жінок. Коштувало це 3 тисяч гривень.

Частину зароблених грошей дівчата віддавали адміністраторам та таксисту. Олександр Буняк каже, що виконавиці послуг – малозабезпечені жінки. Двоє з них одружені, мають дітей. Родинам казали, що їздять до Тернополя доглядати за людьми похилого віку.

Дівчат піймали на гарячому в одному з готелів обласного центру після проведення оперативної закупівлі сексуальних послуг. У помешканні сутенерів під час обшуку вилучено комп’ютерну техніку, з якої подавалися оголошення, мобільні телефони, записники з клієнтами, а також мічені гроші.

Організаторові бізнесу інкримінують статтю 303 частину 2 ККУ. Вирішується про оголошення підозри та запобіжний захід щодо її спільників. На виконавиць послуг складено адмінпротоколи за частиною 1 статті 181 КУпАП – заняття проституцією. Триває слідство.