П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі розпочинається опалювальний сезон

У середу 11 жовтня у Тернополі починається опалювальний сезон. Перш за все опалення ввімкнуть в об’єктах соціальної сфери – садочках, школах та лікарнях. 

опаленняЗа словами міського голови Сергія Надала, працівники КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» вже розпочали проводити необхідні технічні роботи, щоб розпочати опалювальний сезон у дитячих садочках та школах вчасно.

«З початку жовтня опалюються усі медичні заклади, де є стаціонар: лікарня швидкої допомоги, лікарні №2 та 3, дитяча лікарня, пологові будинки та приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги, де є автономне опалення», – зазначив очільник Тернополя.

Щодо термінів подачі опалення у приватні помешкання тернополян – все залежить від даних синоптиків. Однак Сергій Надал підкреслив, що якщо погода залишатиметься холодною, централізоване опалення оперативно подадуть всім тернополянам.

Сергій Надал: «Якщо погода залишиться холодною, опалення буде оперативно включене в усьому місті»

«Оскільки синоптики надають інформацію про значне потепління у найближчі декілька днів до +18+19 °C, то рішення щодо житлового фонду буде прийматися у понеділок. Такий крок дозволить зекономити кошти мешканцям. Але хочу запевнити всіх. Якщо погода залишиться холодною, опалення буде включене в усьому місті», – підкреслив мер Тернополя.

Нагадаємо, що відповідно до законодавства України рішення про початок опалювального сезону приймаються на місцевому рівні, коли температура на вулиці буде складати 8° тепла більше трьох діб.

Також Сергій Надал подякував всім тернополянам, які справно сплачують за комунальні послуги.

«Хочу подякувати всім тернополянам, які справно сплачують за комунальні послуги, але поки що станом на сьогодні борг населення за опалення складає більше 34 мільни гривень. Ефективна робота КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» залежить від того, як добре тернополяни сплачують за опалення», – стверджує міський голова.

У Тернополі, завдяки програмі термомодернізації, вже утеплили 22 фасади будинків

Підсумовуючи тему початку опалювального сезону, Сергій Надал закликав мешканців Тернополя активно долучатися до програми термомодернізації житлових будинків.

З 2015 року у Тернополі діє програма термомодернізації житлового фонду за умови співфінансування 70% з міського бюджету та 30% за кошти мешканців. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, за час дії програми у місті утеплили 22 фасади будівель, проведено заміну вікон загального користування у 27 будинках, на двох об’єктах оновлено систему освітлення та замінено лампочки на енергоефективні.

Віра СОТНИК