П’ятниця , 29.03.2024

7 типів чоловіків, від яких варто триматися якнайдалі

Будь-яка жінка з малих років хоча б раз уявляла собі чоловіка своєї мрії: нехай і не принца в блискучих латах і на білому коні, але вже точно чарівного симпатягу з виразними очима та неймовірною посмішкою. 

Будь-які критерії вибору партнера є у кожної людини. Нам, звичайно ж, не хочеться розчаруватися, впускаючи в своє життя того, хто суттєво їм не відповідає.

Тим часом, жінки нерідко пов’язують своє життя з тими, хто їм не підходить, піддавшись першому пориву. Але коли рожева пелена спадає з очей, стає нестерпно боляче і прикро за безцільно витрачений час і моральні цінності.

Уміння розбиратися в людях дано не всім – це справжнісінька наука. Не буває повністю хороших і повністю поганих людей, однак при виборі супутника життя дуже важливо враховувати ті якості, які ви найбільше цінуєте в чоловіках. Особа може бути «аленделонівською», фігура «бекхемівською», стиль «кельвінкляйнівским», голос «елвісівским», а слова, які співає вам цей голос, ну просто «шекспірівськими». Проте нехай ці пастки не полонять вас.

Як не попастися на гачок і вчасно розгледіти в партнері небажану особу? Розповімо вам про основні типи чоловіків, від яких краще триматися подалі.

Егоїсти. Безумовно, егоїзм – невід’ємна якість кожного з нас, інше питання в тому, в якій мірі людина ним володіє.

Егоцентричний тип особистості являє собою піднесення власного «я» настільки, що бажання й інтереси інших людей не враховуються ні в якому разі. Егоїстична людина діє тільки виходячи зі своїх інтересів, прагне до створення лише власного комфорту і зручності.

Навколишні для егоїстів цінні тільки в тому випадку, якщо можуть послужити інструментом для реалізації будь-яких цілей. Чоловіки-егоїсти в стосунках перетягують ковдру на себе, їх інтереси превалюють над інтересами партнерки, вони зациклені тільки на собі-коханому.

Як правило, вони лідери, і штурвал, як в суспільстві, так і в особистому житті, в їх руках. Не рідко нарцисичні, що цілком природно для даного типу сприйняття, адже їхнє самолюбство нескінченно підживлюється всілякими способами. Якщо ви зв’язуєте своє життя з егоїстом, то про рівноправність з таким чоловіком і мови бути не може.

Вральман. Брехуни, напевно, найбільший типаж чоловіків, які є персонами нон грата для відносин. Варто насторожитися, якщо ваш обранець обманює вас нехай навіть в дрібницях – потім це неодмінно переросте в брехню масштабну.

«Вибач, я правда не чув твоїх дзвінків», «Я обов’язково буду змінюватися! Вже з наступного тижня ніякого пива», «Ти що, це просто моя колишня однокурсниця, тільки і всього»,«Так, кохана, сьогодні мене не жди, залишаюся ночувати на роботі, тут конкретний завал» – чоловік-брехун безсоромно складає одну байку за одною.

При цьому, йому невтямки, що нормальні здорові відносини просто не можуть бути пов’язані з обманом. Як не крути, але рано чи пізно будь-який брехун «проколиться» – ось тоді вам варто прийняти важливе рішення стосовно подальшого розвитку ваших відносин з таким партнером. Чи зміниться він? Навряд чи – таку шкідливу звичку викорінити дуже важко. А ось ви наберетеся проблем.

Отелло. Патологічні ревнивці можуть бути небезпечними. Вони, як правило, відрізняються надмірною емоційністю, часто холерики. Рідше підспудно збирають лють і внутрішню образу, яку потім зганяють на своїй жінці, коли вони залишаються наодинці.

Ревнивці – люди, невпевнені в собі, їх самолюбство – дуже тендітна субстанція. Ви можете не фліртувати, не спілкуватися з іншим, для Отелло досить навіть погляду, щоб запідозрити і звинуватити вас у невірності. Ніякі доводи зазвичай не допомагають: ревнивець твердо впевнений, що ви його зраджуєте або в будь-який момент готові це зробити.

Дзвінки по сто разів на день, несподівані явки до вас на роботу/навчання/кафе з подружками, стеження, читання ваших особистих повідомлень в телефоні або соцмережах, критика вашого гардеробу, образи, погрози – всім цим повниться життя з ревнивцем. Злоба, яку він зжене на вас з моральної сторони, згодом запросто трансформується в фізичну.

Слабкі духом чоловіки, які не зуміли в повній мірі реалізувати себе в житті, здатні підняти руку на жінку, тому їх слід остерігатися. Будь-яка агресивна поведінка, неадекватні вчинки вже повинні послужити сигналом. Якщо з’явилися перші тривожні «дзвіночки», слід перервати відносини, інакше потім може бути запізно.

Мамії. Безхарактерні особи, які, що називається, до сих пір тримаються за мамину спідницю, явно не найкращі хлопці й чоловіки. Їх цілком можна ідентифікувати ще до весілля: навіть подорослішавши, вони дозволяють мамі відігравати вагому роль у своєму житті. Вона радить, допомагає, контролює.

Зрозуміло, вона завжди хоче, як краще: кращий вуз, кращу роботу, кращу наречену. І дорогий син чемно їй у всьому підкоряється, адже хто краще мами знає? Поруч з таким обранцем приготуйтеся до того, що його мама буде присутня у вашому житті більше, ніж потрібно. Мамії мають травмовану психіку – найчастіше це обумовлено тим, що вони виростають у неповних сім’ях.

Через брак батька нема звідки взяти і чоловічу модель поведінки. А якщо подібний індивід і ріс з батьком, то більш ніж ймовірно він був таким же забитим і нерішучим. Мамії рідко самостійно приймають рішення: куди частіше вони попередньо радяться з коханою мамою.

Також вони схильні до скарг і порівнянь своєї жінки зі своєю мамою: «Ось мама готує справжній борщ, не те що ти» або «Моя мати ніколи б не зробила з моїм батьком так, як ти поводишся зі мною». Дратує, чи не так? Тоді сміливо викидайте зі свого життя баласт у вигляді незрілої персони і шукайте справжнього чоловіка.

Обіцюни. Вранці він говорить одне, ввечері вже інше. Сьогодні він щедро сипле обіцянками, а завтра розсипається у вибаченнях за те, що не зміг їх виконати. Так, можливо він не схожий на брехунця, проте все, обіцяне ним, не виходить, не зростається, забувається.

«Обов’язково поїдемо на море цього літа», «Звичайно, я в наступному місяці вже кину курити», «Обіцяю, що незабаром ми нарешті почнемо жити разом» та ін. Обіцюни не надають значення своїм словам, вони говорять лише те, що ви бажаєте почути.

У надії, що незабаром все зітреться і забудеться, подібний тип чоловіків не докладає ні дещиці зусиль заради здійснення обіцяного, йому рівно плювати на це. Обіцюни говорять те, що їм вигідно, і діють так, як їм зручно – якщо не хочете подальших розчарувань, відмовтеся від відносин з цим типом чоловіків.

Вільні козаки. Нестримні і волелюбні, як фрегати на морських просторах, ці хлопці не мають звичаю віддаватися серйозним стосункам, сім’я їм теж не потрібна.

Тусовщик, спортсмен, творча особистість чи невтомний трудоголік – такий супутник левову частку свого часу приділятиме власним справам. Зазвичай не ревнивий, сам не проти гульнути. Обрана ним жінка частіше тимчасова гавань, ніж цілий океан.

Подібний типаж понад усе цінує свободу, тому будь-яка спроба будь-яким чином вплинути на неї, нав’язати свої умови або, не дай Боже, обмежити в чомусь закінчиться однозначно. Вільні козаки можуть бути відмінними коханцями, непоганими приятелями і просто приємними і цікавими співрозмовниками, однак якщо ви націлені на довгострокові і серйозні відносини, в тому числі шлюб, час на них краще не витрачати.

Альфонси. Паразити – це не тільки представники фауни, в людському світі вони теж існують. І альфонси – яскравий тому приклад. Паразитуючи на жінках і віроломно користуючись їх довірою, представники чоловічої статі не бачать у своїй моделі поведінки нічого поганого.

Вони не соромляться брати у жінки гроші при тому, що самі вважають за краще ніде за неї не платити. У хід можуть піти і жалісливі історії про хворих родичів, втрату роботи/житла, величезному кредиті, вкрадених документах, боргах тощо.

Любляча душа навіть не замислюється над істинністю його слів і покірно платить за свого обранця, забезпечує житлом, купує йому речі, годує їжею, яку ж сама і придбала. Альфонси улесливі натури: вони дійсно можуть, що називається, причарувати жінку красивими промовами і голосом.

Виражені харизмати, вони змушують супутницю ними захоплюватися, і тоді вона стає готовою заради них на все що завгодно. Навіть покласти на вівтар любові свій гаманець і ключі від квартири і/або машини. Хіба для коханого може бути щось шкода?

Зазвичай така симбіотична казка триває недовго: як тільки у жертви закінчуються кошти або вона все-таки розкушує шахрая, паразит залишає спорожнілу годівницю і відправляється на пошуки нової. Будьте дуже уважні з новоявленою половинкою: на вудку альфонса дуже легко попастися.

Отже, розглянуті типи чоловіків виявляються або зовсім непридатними для нормальних відносин, або і зовсім небезпечними. Не варто піддавати себе ризику, пов’язуючи з ними життя. Важливо вміти вчасно розгледіти хмари, що з’являються на горизонті, і припинити відносини з такими персонами.

Нерозумно живити помилкові надії і сподіватися, що людина зміниться – таке буває дуже рідко, а на ділі малоймовірно. Припиніть витрачати безцінні моральні ресурси на «перевиховання» і порожні очікування і вирушайте шукати щастя з іншою людиною.

Підготувала Христина СЛОТА, “Терноград”