П’ятниця , 29.03.2024

Аграріїв Тернопільщини штрафують, а ті далі безжалісно нищать дороги (ВІДЕО)

Недобросовісні аграрії, які, забруднюючи дорогу цукровими буряками та болотом, створюють тим самим небезпеку та аварійність, відбуваються за свої дії мізерними штрафами.

Так, вже протягом усього сезону збирання цукрових буряків, водії скаржаться на аграріїв, які вивозять з полів урожай і не миють колеса автівок, чим весь бруд виносять на дорогу. А це відповідно ускладнює рух автомобілів і призводить до аварійності.

Стосується це не лише доріг місцевого значення, а й загального та міжнародного. Позаяк балансоутвримувачем доріг є облавтодор та Служба автомобільних доріг області, то контролювати ситуацію мали б вони. Утім, зі своїми обов’язками вони не справляються, а бесіди з аграріями щодо незабруднення доріг, як бачимо, не допомагають.

Найгірша ситуація, як зазначають у Службі автомобільних доріг області, на дорогах Кременецького та Бережанського напрямків. І все через недобросовісних аграріїв, які не дотримуються своїх зобов’язань. У таких випадках поліція, звичайно, фіксує порушення, але відповідальність за це зовсім невелика, а саме штраф у розмірі 340 гривень.

За словами патрульних поліцейських, водіїв, які вивозять з полів буряки і забруднюють дороги, штрафують за ч.1 ст. 139 КУпАП – пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення.

Оксана МАРКІВ

Читайте також: 
На Тернопільщині набирає обертів флешмоб проти фермерів, які болотом нищать дороги