П’ятниця , 29.03.2024

Адміністрація Президента бореться з політичними конкурентами за допомогою НАЗК

Колишня керівниця Департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна оприлюднила листування в месенджері з чиновником Адміністрації президента Олексієм Горащенковим.

Відповідні скріншоти вона виклала у Facebook, повідомляє “Громадське”.

«Якщо у когось ще є сумніви щодо існування куратора за НАЗК в Адміністрації Президента або сподівання, що СБУ забезпечить неупереджений розгляд справи за заявою викривачів з НАЗК, почитайте фрагменти моєї переписки у WhatsApp з Олексієм Горащенковим», — написала Соломатіна.

Вона додала, що ніхто не зацікавлений розслідувати її заяви про порушення в НАЗК та «кураторство» з боку Адміністрації президента.

«Я мав з К тільки одну розмову. Просив вас не чіпати до 16-го числа і не заважати працювати. Більше нічого», — пише Горащенков Соломатіній, говорячи про ситуацію з її звільненням.

«Треба скоріше починати атаку на Юлю і Рабіновича», — пише Горащенков. У відповідь на це Соломатіна відповіла, що «Рішення скасовується ухвалою суду, або окремі пункти рішення».

«Потрібні серйозні результати», — додає Горащенков.

15 листопада Соломатіна повідомила, що від Адміністрації президента діяльність НАЗК курує саме Олексій Горащенков. У коментарі Громадському Горащенков заперечив вплив на роботу НАЗК і заявив, що твердження Соломатіної не відповідають дійсності.

Раніше Соломатіна заявила, що глава НАЗК Наталія Корчак порушувала закон про запобігання корупції. За її словами, Корчак давала прямі вказівки щодо перевірки окремих депутатів і фальсифікувала висновки перевірки декларацій.