Четвер , 28.03.2024

План осіннього призову на Тернопільщині виконали поки що тільки на 65%

Наразі в області поставлене завдання виконали лише на 65%, але сподіваються, що до 30 листопада, доки, власне, триватиме призов, його виконають повністю.

Найкраще справилися із поставленим завданням щодо призову строковиків на військову службу Заліщицький, Гусятинський, Борщівський та Зборівський райони.

Відстають від них Бережанський, Кременецький, Бучацький та Монастириський райони. Найгірша ситуація із призовом склалася у Чортківському районі та в місті Тернопіль.

Основна причина такого, як зазначають у військкоматі, – призовники ігнорують явку до військових комісаріатів та не з’являються за викликом.

Для цього також є пояснення та кілька факторів: по-перше, в навчальних закладах військово-патріотичне виховання на досить низькому рівні, по-друге, юнаки бояться нестабільної ситуації в країні у зв’язку із війною на Сході. Хоча, в законі чітко передбачено, що військовослужбовців строкової служби відправляти на фронт заборонено.

Водночас, в обласному військовому комісаріаті розповіли, що не будуть влаштовувати «облави» на призовників у нічних клубах чи в закладах громадського харчування, як це робили у Львові та Києві, щоб вкластися у виконання завдання і відправити до армії на строкову службу 100% юнаків.

Хоча й законом не передбачено конкретного місця, де має бути вручена повістка.

Нагадаємо, осінній призов розпочався 1 жовтня і триватиме до 30 листопада. Призову до армії підлягають хлопці віком 20-27 років.

Оксана МАРКІВ

Читайте також:
Облава у Львові: біля нічних клубів юнакам вручали повістки в армію