Вівторок , 23.04.2024

Вбивці активіста з Тернопільщини оголосили бойкот?

Вже кілька судових засідань підряд вбивці кременецького активіста, члена ГО «Народна рада Кременеччини» Віталія Ващенка, безсоромно їх затягують.

Через них вони не відбуваються взагалі або відбуваються частково. А цього разу, то зовсім дійшло до абсурду, бо один із виконавців замовного вбивства, відмовився виходити із камери Чортківського СІЗО, де перебуває під вартою.

Відтак, суд, який мав відбутися 9 листопада, вже вкотре довелося перенести на іншу дату. Причина – підсудного не змогли доставити до судової зали. А без нього слухати справу за такою кваліфікацією статті неможливо, адже це є порушенням його прав.

Нагадаємо, вбивство сталося у травні 2016 року. Усіх причетних з боку його виконання поліції вдалося затримати. Нині вони – організатор, посередник та двоє виконавців, перебувають на лаві підсудних. Судові засідання тривають уже більше року і затягуються обвинувачуваними лише тому, що вони бояться вироку у вигляді довічного позбавлення волі.

На жаль, сьогодні судять не всіх, хто вбив Віталія Ващенка за його активну громадську і життєву позицію. Поліція досі не може притягти до відповідальності замовника цього жорстокого злочину. Хоча, як неодноразово на своїх прес-конференціях наголошує начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол, здогадується, хто він…

Оксана МАРКІВ