Вівторок , 16.04.2024

Володимир Петровський виграв місцеві вибори і покинув посаду голови Бережанської РДА

Новообраний голова Саранчуківської ОТГ Бережанського району Володимир Петровський не шкодує, що проміняв на це посаду очільника державної адміністрації цього ж району.

Володимир ПетровськийНагадаємо, на виборах до об’єднаних територіальних громад, які відбулися 29 жовтня, у Саранчуківській громаді переміг діючий голова Бережанської РДА Володимир Петровський, який представляє партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність». За нього виборці віддали 74% голосів.

За словами Володимира Петровського, для нього це було радше викликом перед собою і перед громадою. Адже, перебуваючи на посаді голови районної державної адміністрації, він два роки проводив роз’яснювальну роботу щодо важливості утворення громад.

– Коли в нас утворювалися громади у 2015 та 2016 роках, нам, у Бережанському районі, не вдалося реалізувати реформу децентралізації на практиці, – розповідає Володимир Петровський. – І, на жаль, за цей період на Бережанщині не було жодної громади. Було б нерозумно не скористатися можливістю, яку дає держава щодо розвитку громад та покращення життя людей на місцях. До цього часу на Тернопільщині у нас вже було 36 утворених громад, і ми бачили, як зросли їхні місцеві бюджети, що вдалося зробити громадам за період їх існування. Тому цього року нам також вдалося скористатися шансом і утворити громаду у Бережанському районі.

Щоб все-таки втілити задумане у реальність, найбільше зусиль до цього доклав сам Володимир Петровський. Тому й люди довірилися йому у цьому плані найбільше.

– Мені запропонували балотуватися на голову об’єднаної територіальної громади самі ж жителі і я, все обдумавши, а також, отримавши підтримку від голови Тернопільської обласної державної адміністрації, погодився, – каже Володимир Петровський. – І сьогодні не шкодую, що прийняв таке рішення. Адже від громади я отримав, маю і сподіваюся й надалі матиму високу довіру. Сили є, енергія та плани також, є багато задумів, які варто реалізувати, тому з Божою поміччю, з допомогою влади обласної та державної, будемо працювати, розширювати та розвиватися. Тим більше, що потенціал є.

Сьогодні Володимир Петровський – керівник Саранчуківської ОТГ, до складу якої ввійшли 5 сіл – Саранчуки, Вільховець, Котів, Рибники та Тростянець. Кількість населення громади понад 3 тисячі осіб.

Оксана МАРКІВ