Середа , 24.04.2024

На розвиток малого фермерства Тернопільщина отримає близько 40 мільйонів гривень

Мета цього проекту – розвиток малого й середнього бізнесу на селі, створення нових робочих місць та загальний розвиток сільських територій.

Для цього кабмін у 2018 році виділить на всю Україну загалом 1,5 млрд. грн. Тернопільщина з цих коштів отримає близько 40 мільйонів.

Діятиме програма три роки, протягом яких держава виділятиме на розвиток малого та середнього фермерства по 1,5 мільярди гривень.

Це, як повідомляють в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, означає, що за період дії програми на селі значно збільшиться кількість робочих місць, оновиться сільськогосподарська техніка, адже буде передбачено здешевлення кредитів та агрострахування, тощо.

Найбільшу перевагу отримуватимуть, звісно, новостворені фермерські господарства, які працюють в галузі тваринництва та садівництва.

Зокрема, фінансуватиметься мале та середнє фермерство за кількома напрямами. Будуть доплачувати фермерським господарствам за приріст поголів’я великої рогатої худоби; підтримуватимуть тих, хто спеціалізується на вирощуванні плодово-ягідних культур та винограду; частково компенсовуватимуть вартість с/г техніки, устаткування та обладнання; також частково компенсовуватимуть вартість обладнання з переробки нішових зернових, зернобобових, олійних культур, плодоовочевої та молочної продукції.

Водночас, сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам будуть частково компенсовувати вартість за будівництво і реконструкцію виробничих приміщень та складських будівель с/г призначення.

Тому сьогодні завдання усіх фермерських господарств області максимального використати цей ресурс.