П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині забирають до війська офіцерів запасу

Щодо виконання основних завдань з відбору військовозобов’язаних на військову службу за контрактом, щодо призову офіцерів запасу за наказом Міністра оборони й призову на строкову військову службу основні підсумки підбив військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату Леонід Нечепорук.

Леонід Нечипорук

Леонід Нечепорук

За його словами, є чітко визначене планове завдання щодо відбору військовозобов’язаних на військову службу за контрактом. Від області за контрактом мають іти служити 102 особи. 8 уже відправлено до війська. Ще 19 відібрано. Всього 27 осіб, що складає 26%.

Що стосується призову офіцерів запасу, то як наголосив Леонід Нечипорук, цей призов пройшов організовано та успішно.

7 офіцерів з Тернопільської області уже проходять службу у військових навчальних закладах – в Одесі, Києві та Харкові. Їхня служба триватиме 1 рік. Відбір проходив відповідно до визначених військових спеціальностей.

Якщо ситуація з призовом офіцерів запасу на службу позитивна, то із призовом на строкову військову службу є певні проблеми.

– Наразі з 21 команди, яку ми повинні були відправити до війська відправлено вже 19. Відтак, службу проходять уже 239 строковиків. Залишається відправити до війська ще 42 призовника. Найкраще справилися із поставленим завданням Борщівський, Гусятинський, Заліщицький, Зборівський, Козівський, Лановецький, Підволочиський, Теребовлянський та Шумський райони. На жаль, не справляються із завданням Бережанський, Кременецький, Бучацький, Збаразький, Монастириський, Підгаєцький, Тернопільський та Чортківський райони, – зазначив Леонід Нечепорук.