Четвер , 28.03.2024

Петро Порошенко очолює рейтинг кандидатів на можливих президентських виборах, – опитування

За даними соціологічного опитування, якби вибори відбулися у найближчу неділю, за Петра Порошенка свій голос віддали б 9,8% опитаних.

Нині діючий Президент України Петро Порошенко, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко та музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук очолюють рейтинг кандидатів на можливих президентських виборах.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на результати соціологічного дослідження, проведеного спільно з Центром соціальних і маркетингових досліджень «Соціс», Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою «Рейтинг» і Центром Разумкова за підтримки Комітету виборців України, і оприлюдненого на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» в середу, 22 листопада.

Так, 9,8% опитаних проголосували б за Петра Порошенка (серед тих, хто піде на вибори – 11, 9%); за Юлію Тимошенко – 8,8% (і 10,7% з тих, хто піде на вибори), за Святослава Вакарчука – 7,4% (9,0% з тих, хто піде на вибори).

Також до рейтингу потрапили лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, лідер партії «За Життя» Вадим Рабинович, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий.

Найменше голосів серед опитуваних отримали лідер партії «Справедливість», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, лідер партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок та лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.