П’ятниця , 19.04.2024

Представники компаній та закладів освіти зійшлися у дискусії про розвиток ІТ Тернополя

ІТ кластер провів дискусійну панель “Розвиток ІТ Тернополя” між представниками ІТ компаній, які працюють на ІТ ринку, і представниками навчальних закладів, які готують майбутніх фахівців ІТ галузі.
Ця зустріч не обіцяла бути легкою, у нас надто багато проблем, які потребують вирішень.

Відрив між потребами ринку і тими фахівцями які випускають навчальні заклади в більшості випадків надто великий.

ІТ сфера дуже динамічна і слідувати змінам є складною задачею, але якщо нічого не робити, то навчальні заклади, як такі, стануть не потрібні на ринку, а компанії створюватимуть навчальні відділи всередині, де готуватимуть вузькопрофільних фахівців, відносно своїх потреб.

Проте серед учасників дискусії були люди, які не зважаючи на складність ІТ сфери і ситуації, яка складається вкладають багато своїх зусиль, часу і енергії в підготовку майбутніх фахівців, які шукають шляхи як прокращити свої знання, щоб студентам віддавати якісніший продукт, який вони зможуть використовувати зовсім скоро в ІТ індустрії.

І ІТ компанії не стояли осторонь, вони відкриті до співпраці. Готові ділитись досвідом, приймати на практику, щоб покращувати свої навички, а не для галочки, запрошують до себе в гості.

Організатори дискусії подякували всім, хто був присутній, кому небайдужа доля нашого міста, навчальних закладів, хто був активний, ділився своїми думками, досвідом, проблемами, пропонував рішення, хто сьогодні не зважаючи на складність ситуації вірить в те, що ми сумісними зусилями покращимо ситуацію, готовий діяти і діє:
ФКІТ (ТНЕУ), Кафедра комп’ютерних наук ТНТУ ім І. Пулюя,
Технічний коледж ТНТУ,
Ternopil Business School,
Фізико-математичний факультет ТНПУ ім. В.Гнатюка,
Тернопільська обласна школа мистецтв ім. І. Герети і представникам ІТ компаній ELEKS Ternopil,
Leadpipe, Onlizer, JSSolutions, Forte Group, Ternopil, @Magnis, Future Processing, @ScalHive,
IT House coworking,Main Academy Ternopil та іншим.

Підсумки зустрічі з навчальними закладами ” Розвиток ІТ Тернополя” 09.11
* ІТ компанії можуть вносити пропозиції до навчальних програм відповідно до вимог ринку ( програми будуть надіслані в ІТ кластер на e-mail: info@itcluster.te.ua)

* співпраця ІТ компаній і навчальних закладів на заходах для абітурієнтів з міста і регіонів
* стажування викладачів в ІТ компаніях, яке допоможе зрозуміти виробничий процес і покращить продукт, який доноситься студентам
* розвиток єдиної точки ІТ комунікації. Запропоновано використовувати Ternopil IT Cluster Community для розміщення інформації про курси, тренінги і івенти пов’язані з ІТ, які допоможуть рости в цій галузі, та розміщення всіх вакансій ІТ компаній Тернополя на цьому ресурсі.

*для мотивації студентів запрошувати на дні відкритих дверей(домовлятись про подібного роду заходи для окремих навчальних закладів можна по e-mail info@itcluster.te.ua, або розмістивши запит (повідомлення) на сторінці Тернопільський ІТ Кластер
* ІТ компанії можуть пропонувати теми курсових/дипломних робіт, які будуть цінними як для студентів так і для нашого міста чи бізнесу

*До ІТ компаній поступило прохання описати стек технологій кожної з компаній, щоб навч. заклади могли краще орієнтуватись на потреби нашого ринку
* перейняти досвіт співпраці навчальних закладів і ІТ у інших містах ( 1 крок – скайп-зустріч з представником зі Львова)