Четвер , 28.03.2024

Тернопільського чиновника затримали на хабарі у розмірі 6000 гривень

Посадовець отримав 6000 грн неправомірної вигоди за непритягнення підприємця до адмінвідповідальності

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане із вимаганням такої вигоди).

Встановлено, що чиновник міського територіального центру соціального облсуговування населення вимагав та отримав 6000 грн неправомірної вигоди від місцевого підприємця за вплив на інспектора одного з відділів муніципальної поліції міськради.

Службовець пообіцяв підприємцеві вирішити питання про непритягнення його до адмінвідповідальності із інспектором відділу муніципальної поліції . Свої послуги він оцінив у 6000 грн.

У четвер, 23 листопада, 2017 року, чиновник одержав вказані кошти та був затриманий правоохоронцями.

Злочин викрито спілно спільно з працівниками Управління Захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Рослідування триває. Чиновнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.369-2 КК України, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.