П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі судитимуть водія, через якого в аварії загинула неповнолітня дівчина

Будучи за кермом в стані наркотичного сп’яніння, водій перевищив швидкість та врізався у дерево. У результаті аварії загинула напевно літня пасажирка авто.

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) стосовно водія автомобіля, який скоїв ДТП в кінці серпня 2017 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22.08.2017 близько 04 год. 30 хв. водій, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, керував технічно справним автомобілем з одним пасажиром, їдучи вулицею Яблунева м. Тернополя в напрямку «Дальнього пляжу».

Під час руху, водій не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою та, проїжджаючи ділянку дороги по вул. Яблунева, м. Тернополя зі швидкістю близько 80 км/год, не обрав безпечної швидкості руху.

Внаслідок порушення водієм безпечного швидкісного режиму та через проявлену під час руху неуважність, автомобіль з’їхав з дороги на узбіччя, після чого врізався в дерево.

Внаслідок ДТП неповнолітня дівчина-пасажир отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких 26.10.2017 року померла у приміщенні Тернопільської обласної дитячої лікарні. Розслідування завершено, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.