П’ятниця , 29.03.2024

10 звичок щасливих пар

Доктор Марк Гулстон – психіатр і визнаний міжнародний експерт в області міжособистісних відносин, автор кількох бестселерів про мистецтво жити щасливим життям. Він знайшов 10 звичок, які дозволять будь-якій парі зберегти любов на все життя. 

  1. Лягають спати в один і той же час

Щасливі пари відправляються в спальню разом. Якщо вранці комусь потрібно встати раніше, намагаються вибрати оптимальний час для сну для обох.

  1. Розвивають спільні інтереси

Щоб людям було добре один з одним, у них повинні бути спільні інтереси. Не варто недооцінювати важливість часу, проведеного один з одним. Якщо спільних інтересів у вас немає, то їх можна розвивати. Наприклад, завести звичку ходити разом щоп’ятниці о боулінг. Або в басейн щосуботи. Та що завгодно!

  1. Тримаються за руки, коли гуляють

Якими б дорослими, серйозними та незалежними ми собі не здавалися, тактильний контакт неймовірно важливий для нас. Так що вчіться ходити по вулицях, тримаючись за руки!

  1. Довіряють і прощають один одного

Розбіжності і сварки трапляються з усіма. Але по-справжньому щасливі пари вміють один одному моментально прощати образи і миритися.

  1. Звертають увагу на те, що партнер робить правильно, а не на помилки

Можна подивитися на будь-яку людину в роботі, в побуті або за кермом, і тут же знайти безліч недоліків в тому, як і що вона робить. Але тільки навіщо? Психологам відоме одне золоте правило міцних відносин: на одне критичне зауваження має припадати 10 компліментів. І воно працює!

  1. Обіймають один одного при зустрічі

Наше тіло має відмінну «фізичну пам’ять». Чим частіше ми обіймаємось один з одним, тим приємніше нам це робити. З’являється свого роду форма залежності. Приємної залежності.

Romantic couple enjoying sunset from luxurious room

  1. Повторюють “Я кохаю тебе” і “Гарного дня”

Ці слова – відмінний спосіб купити трохи терпіння і спокою на день вперед. Вам доведеться ще стояти в пробках, довгих чергах і зустрічатися з іншими неприємностями. Слова на кшталт «Я кохаю тебе», дозволять вам рідше зриватися на домашніх.

  1. Кажуть один одному “На добраніч”

Це, начебто, дрібниця, але про цю дрібницю не варто забувати. Незалежно від того, в яких ви зараз відносинах, і лаялися ви ввечері чи ні, бажайте своєму партнерові перед сном добраніч. Це така проста форма прояву турботи, яка «дешево коштує», але як і раніше працює.

  1. Телефонують одне одному під час робочого дня

Зателефонувати партнеру в офіс і запитати, як у нього проходить робочий день, – надійний спосіб підняти настрій обом. Плюс до всього, такі розмови допомагають синхронізуватися і більш ефективно проводити час після роботи разом.

  1. Торкатися один одного

Не соромтеся торкатися один одного за руки або інші частини тіла (ніякої вульгарщини!) в публічних місцях (поставити руку на плече, легко обійняти тощо). Це підсилює зв’язок партнерів один з одним.

Підготувала Христина Слота