П’ятниця , 29.03.2024

Бійці АТО, які не мають власного житла, отримали квартири «Креатор Буд» Ігоря Гуди

Тернопіль став одним із перших в Україні міст, де демобілізованим бійцям АТО виділили квартири.

Власне помешкання, нарешті, матимуть ті, хто найбільше потребував: претендентів обирали не чиновники і не представники будівельної компанії, а ветерани АТО та бійці.

Ініціативу підтримав тернопільський будівельник Ігор Гуда, відтак компанія «Креатор-Буд» видала сертифікати на житло.

Частину квартир передатуть в новозбудованих будинках в новому мікрорайоні на Підволочиському шосе, які ще в процесі будівництва, а частину житла ветеранам видають в уже існуючих новобудах.

Учасник АТО Андрій Джерелейко повернувся з війни до сім’ї, але неочікувано залишився сам з дочкою, в якої обмежені можливості. Свого житла він теж не мав, мешкає у тісній кімнаті в гуртожитку. Говорить, що пережив складні часи, шукав допомоги всюди.

«За дочку страшенно хвилююсь. От навіть кажуть, що в санаторій можна поїхати, але моя дочка не чує, я її саму не залишу. Будинок, де є наша нова квартира, на Київській. Поки що з донькою живемо двоє у відомчому гуртожитку. Не вірив, що можу таким способом отримати квартиру.

Думав, такі речі через якісь знайомства бувають, своїм дають. А ми навіть не були ні з ким знайомі, але якось один через одного розказали. Розказала Лілія Мусіхіна, я тоді колись до неї ходив. Лишився сам, зарплата була невисока, я сам з дитиною, то намагався дати раду», — ділиться спогадами Андрій Джерелейко.

Дочка учасника АТО дуже зраділа, що в них з батьком буде власне житло, навіть хотіла збирати речі, щоб переїхати.

«Ми з нею мовою жестів спілкуємось. Пояснив, що треба ще почекати, зробити там ремонт, — посміхаєься Андрій Джерелейко. — Ініціатива з квартирами добра. В Тернополі ціла купа будівельників, а квартири виділив лише Ігор Гуда».

Нагадаємо, компанія «Креатор-Буд» виділила три тисячі метрів квадратних під квартири ветеранам. Наразі роздали 600 метрів квадратних. Решту претендентів, які постраждали на війні і не мають де жити, визначить комісія з волонтерів, ветеранів, громадських активістів.

Квартири отримали Валерій Чоботар, Іван Гуня, Андрій Джерелейко, Василь Бісовський, Руслан Муляр, Віталій Фидрин, Бурка Сергій, Руслан Андросюк, Ярослав Антонюк, Василь Сентик, Олександр Іриця, Едуард Дарзуля.