П’ятниця , 29.03.2024

За добу кишенькові злодії обікрали тернополян на 45000 грн

Впродовж однієї доби на лінію «102» надійшло одразу чотири звернення від жителів обласного центру. Всі вони стави жертвами кишенькових злодіїв. Громадяни нехтуючи правилами безпеки втратили свої дороговартісні засоби зв’язку.

Тернополяни зберігали свої мобільні телефони в кишенях верхнього одягу, при цьому не помічали як сторонні особи їх викрадали.

Так заявники втратили Iphone 7 Plus, Samsung 5, Iphone 5C та Huawei. Суму завданих збитків потерпілі оцінили в суму в близько 45 000 гривень.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Аби не потрапити на гачок зловмисників правоохоронці радять дотримуватись елементарних правил безпеки. Перш за все, будьте уважними та в місцях масового скупчення людей, оскільки саме там найбільше трапляється злочинів.

Не носіть цінності у сумках, пакетах, ранцях на видному місці, а також кишенях брюк (особливо задніх). Сумку в транспорті краще тримати перед собою в руках, або перекинути її через плече, затиснувши ліктем.

Пам’ятайте:

– для зберігання грошей чи мобільних використовуйте внутрішні кишені із застібкою. Зверніть увагу на те, щоб ваші портмоне чи гаманець не виглядали з-під одягу;

– спостерігайте за тим, аби ваша жіноча сумка була завжди закритою, а в людних місцях намагайтеся притискати її до себе спереду;

– якщо ви відчули, як хтось нишпорить у вашій кишені, сміливо хапайте його за руку і кричіть, що впіймали злодія. Як правило, у таких випадках останній намагається викинути ваші речі на підлогу і зникнути;

– і взагалі, якщо хтось штовхнув вас у громадському транспорті чи у натовпі – не дивіться йому в обличчя, гляньте, що він тримає у руках. Можливо, це ваша річ.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькових крадіїв, негайно повідомте про це до поліції. Вчасне повідомлення про злочин допоможе оперативно викрити і затримати зловмисників.