Четвер , 28.03.2024

У Тернополі вночі злодії в масках стріляли у водія “Лєксуса”

П’ять пострілів пролунало 16 грудня в дворі будинку на вулиці Злуки, 47 Б у Тернополі. Повідомлення про це надійшло на лінію “102″ близько третьої години від місцевої мешканки.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Тернопільського відділу поліції та патрульні. При огляді території стало відомо, що невідомі стріляли у власника автомобіля LEXUS RX 130.

За словами потерпілого, вночі до нього зателефонував сусід і сказав, що в салоні авто, яке він припаркував у дворі будинку, хтось є. Коли господар вийшов, то помітив в іномарці трьох невідомих.

До середини вони проникли, пошкодивши замок передніх дверей зі сторони водія. Власник автівки пішов з’ясувати хто вони такі, почалася бійка, а потім невідомі кілька разів вистрелили в його бік пристроєм для відстрілу гумовими кулями і втекли. Нападники були одягнуті в темний одяг, а на обличчях маски.

Власнику автомобіля надали першу медичну допомогу, але від госпіталізації він відмовився. Правоохоронці розшукують нападників. Орієнтування на них отримали групи швидкого реагування, управління патрульної поліції та поліції охорони. Усіх, хто щось бачив або чув, поліцейські просять телефонувати за номером 27-11-70 або на лінію “102″.

Подія внесена в ЄРДР за двома статтями: стаття 15 частина 3 – замах на вчинення злочину є незакінченим, якщо особа з причин, що не залежали від її волі, не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця та 289 частина 2 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди.