П’ятниця , 29.03.2024

Ігор Гуда: Низький уклін всім захисникам та волонтерам

В Україні відзначають Міжнародний день волонтерів, рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. А 6 грудня – День Збройних Сил України.

Два свята, які з початком війни отримали інше значення для всіх українців. Тернопілля – край, який одним з перших піднявся на Майдан, першим добровільно відправився на Схід, а також почав масово відправляти допомогу в зону АТО.

Події, які відбувались на Майдані, вже зараз сприймаємо як історичні, волонтерський рух вже не такий потужний, але в найскладніші часи саме від волонтерів та воїнів-добровольців залежало усе. Завдяки тісній співпраці соціально відповідального бізнесу та людей, які працювали задля перемоги, вдалось стримати ворогів та втримати позиції.

Дуже символічно, що День волонтера та День Збройних сил України – дві важливі дати, які відзначають поспіль. На волонтерах та наших захисниках – тримається Україна у ці складні роки, вважає меценат, керівник будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.

«Вклад волонтерів неоціненний, адже кожен жертвував тим, що мав: хтось часом, хтось коштами, хтось допомагав продуктами. Тоді усі працювали, як єдиний злагоджений механізм, заради спільної мети. Дехто пожертвував заради волонтерства  роботою, друзями, дозвіллям. А захисники, які кинулись до Східного кордону,  віддавали власні життя та своє здоров’я. Найменше, що можна зробити для цих людей, це підтримати», – говорить Ігор Гуда.

Будівельна компанія «Креатор-Буд» – одна з тих, працівники якої поїхали на передову, щоби звести укриття для наших захисників. Вони пліч-о-пліч з воїнами, були під кулями, але не шкодують про це. Ігор Гуда каже, що вдячний працівникам компанії за таку позицію і цінує внесок кожного, тому сам підтримував робітників на передовій. Згодом ті ж будівельники працювали над реконструкцією площі Героїв Євромайдану.

«Ігор Гуда завжди йде назустріч, ми співпрацюємо багато років. Коли ми звертаємось по допомогу, то ще жодного разу він не відмовляв. Допомагав закуповувати необхідне. Цього року передали автомобіль, бо життя техніки на передовій дуже короткочасне», – говорить ветеран третього полку спеціального призначення Володимир Розумяк.

Ігора Гуду разом з іншими волонтерами цьогоріч нагородили почесною відзнакою «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» отримали відомі волонтери України. Відзнаку вручив представник Міністерства оборони України генерал-майор Олег Вальків. Нею відзначено волонтерів, які в період з 2014 року стали надійною опорою для бійців добровольчих батальйонів, військовослужбовців Збройних Сил України та прикордонних військ.

Сам же Ігор Гуда не вбачає у допомозі чогось особливого, каже, що просто робить те, що може і вдячний Богу, що має таку можливість підтримати інших. Він переконаний, що і волонтери, і ветерани, потребують підтримки в соціалізації та адаптації до звичного життя.

«І волонтерам, і захисникам ми маємо подякувати. Не тільки до цих дат,  ми повинні жити з розумінням, як багато зробили та продовжують робити ці люди. Вітаю усіх з Днем Волонтера та Днем ЗСУ, низький уклін вам та щира вдячність», – додає Ігор Гуда.

Нагадаємо, з ініціативи Ігоря Гуди ветерани та бійці АТО отримали квартири від будівельної компанії «Креатор-Буд», також меценат візьме на себе всі витрати з будівництва реабілітаційного центру, в якому відновлюватимуть здоров’я учасники АТО, інваліди, ветерани.