П’ятниця , 19.04.2024

Володимир Гройсман під час перебування на Тернопільщині відвідав Золотниківську ОТГ

Реформа децентралізації дає свої результати. Основна мета її впровадження — забезпечити самодостатність об’єднаних громад.

Про це наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час урочистого відкриття Центру надання адміністративних послуг, що відбулося 26 січня у Золотниківській об’єднаній територіальній громаді Теребовлянського району.

«Якщо раніше ця громада мала можливість освоїти 4 мільйони гривень, то зараз вона розпоряджається 47 мільйонами гривень. Зріс бюджет, відповідно, збільшилися й можливості. Сьогодні ми відкриваємо Центр надання адміністративним послуг, у якому мешканці даної місцевості зможуть без зайвого клопоту вирішити питання з отриманням документів, починаючи від свідоцтв про народження, закінчуючи оформленням різних довідок. Не так давно для цього людям необхідно було їхати у район, вистоювати у довгих чергах», — зазначив Володимир Гройсман під час урочистої церемонії відкриття.

ЦНАП Золотниківської об’єднаної територіальної громади Теребовлянського району створено за фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida). Розташований у приміщенні адміністративного будинку Золотниківської сільської ради.

Орієнтовна вартість проекту – близько 1,4 мільйонів гривень, з яких майже 600 тисяч гривень – кошти місцевого бюджету.
Центр поділений на декілька зон: очікування; прийому громадян; бек-офіс (закрита зона); кімнату для персоналу. Крім того, облаштований пандусом, туалетом для осіб з обмеженими можливостями та куточком для дітей.

Прем’єр-міністр України наголосив, що в області та в даній громаді, зокрема, ведеться правильна робота, спрямована на покращення різних сфер життя суспільства.

«Хочу віддати належне голові громади, який взяв на себе величезну відповідальність. Дякую й міжнародним партнерам за підтримку реформи децентралізації у нашій країні. Я переконаний, що лише при якісному самоврядуванні ми зможемо змінити на краще життя кожного українця. Завдяки спільній наполегливій праці ми досягнемо найвищих результатів», — підсумував Володимир Гройсман.

Довідково:

ЦНАП у Золотниківській громаді надаватиме понад 120 послуг.  Зокрема, у сфері реєстрації місця проживання, земельних відносин, будівництва, дозвільні документи, призначення субсидій, довідки (про зареєстрованих за адресою жителів, про участь громадянина України в особистому селянському господарстві, нотаріальні довідки).

На даний час ЦНАП заключив меморандуми про співпрацю щодо надання адмінпослуг з відділами соціального захисту, Пенсійного фонду району, центром зайнятості.

Нагадаємо, у Тернопільській області діє 23 Центри надання адміністративних послуг. У всіх 17-ти районах та містах обласного значення Бережанах, Кременці, Тернополі та Чорткові. ЦНАПи функціонують й у Підволочиській та Шумській об’єднаних територіальних громадах.