П’ятниця , 29.03.2024

“Гоп-стоп” у Тернополі в парку: компанія хлопців побила перехожого

“Вчорашня історія з товаришем. 11 січня. Вітання всім. Хочу поділитись з вами однією історією, свідком якої я став. Чи навіть учасником. Реально, почуття дуже змішані зараз, але спробую все по черзі розповісти і пояснити”.

Свідок ситуації написав про це у “Фейсбуці” у групі “Тернопільські плітки”.

“Дуже люблю гуляти нашим парком на дружбі. Гуляю парком вечором, вранці йду на роботу через парк. Люблю просто там пройтись і послухати музику. Сьогоднішній день не виключення: вечором йду в парку, слухаю музику, переключається пісня, чую сміється хтось попереду. Я посміхаюсь, веселий, гарний вечір. Піднімаю голову і що я бачу: стоїть група людей (орієнтовно 8-10 людей). Дві дівчини голосно сміються, троє хлопців б,ють одного хлопця який лежить на землі. ТРОЄ. ОДНОГО. КИНУЛИ В НОГИ І Б,ЮТЬ. А ця зграя неадекватів з їхньої компанії за цим дивиться, не розбороняє їх. Це все відбувається біля перехрестя в районі екстрим парку. На освітлюваній алеї. Навколо нідуші.

Я якось аж сам собі дивуюсь, яке я рішення приймаю, але я просто підхожу до хлопців, знімаю навушники, і методом розмови «альо, бл**ть шо за хер*я тут відбувається» включаюсь в цю акцію. Мені 23 роки, зовнішньо оцінюю шо зграйка неадекватів має років по 18-19. В парку,а також по вулиці Карпенка і Винниченка дуже часто курсують такі «брігади». Тай неодноразово чув що у нашому парку часто відбувається якісь такі різні речі. Вони випивші( чути було свіжаком від них). Основним аргументом побиття того хлопця було «А чо він до нас стартує?». Я пояснив, «Що він вже не стартує, і явно вже до вас стартувати не буде і взагалі що це за метод розборки 3 на 1»(при групі підтримки навколо).

Дивуюсь, як самому не влетіло від них. Спочатку один «діяч з бригади» пробував стартувати і говорити тупі забичені фрази до мене «ей, а чо ти зараз тоже стартуєш да?» на що я відповідав що я розбороняю, і взагалі пацану вистачить, раз він до вас негарно сказав то ви вже достатньо його навчили.

Розумію ж, що це вони перші домахались, бо в тверезому розумі не буде людина одна йти і зачіпатись з великою компанією. Ну тут в ситуацію вривається дівчина(та шо сміялась) і забирає того «бригадіра» і каже «Всьо ми вже йдемо». Потім ще фразочки в спину якісь кричали, але то вже був кінець діалогу з ними.

Хлопець достатньо получив. Я запитав що сталось: ситуація була така, підійшли вони, запитали чи є сигарета, відповів що не було. Потім фраза «ей, дядя, чи стартуєш до нас?», хлопець в них попросив вибачення і вже після того вони почали його бити. Запитав в нього чи не потрібно викликати швидку і чи потрібно провести додому. Він відмовився. Я трохи його провів і пішов своєю дорогою.

Для чого я це розповідаю:

хочу застерегти. Бачите, людина і сигарети не мала. І вибачення попросила. І получила не понятно за шо. Це реальний випадок який стався сьогодні. І я реально зрозумів що означає ходити самому в парку. І ніби освітлено, і місце де, впринципі, ходять люди. Але все-одно потрібно бути обережним і дбати за себе та за свою безпеку. Або коли йдете парком, то постарайтесь йти з кимось. Бо не знаю де та компанія, як часто вона в цьому парку і взагалі береженого Бог береже.

п.с. диванним військам пояснюю – я не прошу похвали і не прошу щоб мене називали героєм. Тому статтю заливаю анонімно. В такій ситуації міг бути кожен. Мені теж було певною мірою страшно, і взагалі я битись не вмію. Просто для мене дивна ситуація, коли все відбувається так. Це була ціла компанія, яка сміялась з цього і це не є нормально. Про поліцію не питайте. Варіант дзвонити на 102 , а потім кричати їм «ПАЦАНИ Я ВИКЛИКАВ ДО ВАС ПОЛІЦІЮ» – самі розумієте, не дуже. А так, ніби обійшлось не такими великими жертвами. Стосовно заяв, людей, ітд. Не пам,ятаю. Сам був трішки в стресовій ситуації. Імені в хлопця якого побили теж не питав. А вас спробую застерегти.”