П’ятниця , 29.03.2024

Жахіття на Тернопільщині: бабуся примушувала внучку жебракувати в електричках

За останні роки на Тернопільщині відповідні служби виявили 53 особи, які постраждали від торгівлі людьми, серед них – двоє дітей.

В одному із випадків неповнолітню використовували для трудової експлуатації в Росії.

– Вона була в трудовій експлуатації в Краснодарському краї Російської Федерації. Після повернення, коли їй виповнилося 18 років, вона підтвердила статус постраждалої від торгівлі людьми і повний пакет допомоги. Зараз вона повністю реабілітувалась – вийшла заміж, народила дитину, давала свідчення в кримінальному провадженні, – говорить заступник голови правління ТМЖК «Відродження нації» Марина Пасєчник.

Інший випадок пов’язаний із примушенням до жебрацтва.

– Зафіксований факт, коли бабця примушувала свою внучку ходити по електричках жебрати. Вона настільки вплинула на цю дитину, що їй це подобалось. Працівники поліції зреагували, її доставили в центр соціально-психологічної реабілітації, з нею провели роботу, – розповідає начальник відділу ювенальної превенції ГУ НП в Тернопільській області Петро Тихович.

Допомогти виявити такі випадки закликають громадськість. Про примушення дітей до жебрацтва, інші підозрілі ситуації просять повідомляти на лінію 102.

Адріана Білецька, Погляд