Субота , 20.04.2024

З понад 200 вишів України — два тернопільських потрапили у ТОП-5 за рівнем прозорості

На своєму офіційному сайті ГО «Регіональний центр євроінтеграційних проектів» оприлюднила рейтинг закладів вищої освіти України за Індексом прозорості антикорупційної політики у 2017 році.

У число п’яти кращих потрапили і два тернопільських університети.

Як повідомляють в ГО, цей рейтинг є результатом 9-місячної роботи команди експертів. Моніторингову кампанію вони започаткували торік.

Вона спрямована на оцінювання рівня прозорості і ефективності антикорупційних політик українських закладів вищої освіти.

В основі методології лежить перевірка фактів дотримання українськими ВНЗ законодавства у галузі запобігання корупції, а також запровадження внутрішніх механізмів антикорупційного комплаєнсу.

Отож, Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського посів друге місце серед 202 ВНЗ, які були обрані для участі у дослідженні. Рівень прозорості ТДМУ становить 70,69%, а загальна сума балів – 20,50 (при максимально можливій 29).

Тим часом Тернопільський національний економічний університет у цьому рейтингу 5-ий. Виш набрав 19,25 балів та отримав 66,38% за рівнем прозорості.

Джерело: Тернополяни