П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі розлючений пасажир побив водія маршрутки (ВІДЕО)

Запровадження “карти тернополянина” для проїзду у громадському транспорті проходить зі значними труднощами.

Біля одного із пунктів поповнення карти тернополянина чимало людей. У черзі стоять як дорослі, так і діти, які сьогодні вперше скористаються електронним розрахунком за проїзд.

З карткою я не їздила, тому шо я тільки сьогодні її поповнила. Дуже швидко пройшла процедура оплати послуги за картку тернополянина і я тепер буду користуватися нею.

-Вперше, от попробую зараз проїхати. От дружині взяв, собі таку карту маю і дружині.

Все нормально, тепер внуки будуть їздити. – Скільки Вам часу пішло на це? – Хвилина.

Новий диференційований тариф за проїзд у громадському транспорті запрацював 2 січня, повідомляє “ТВ-4”.

Саме з цього дня вартість проїзду у маршрутках та тролебусах зросла на 1 гривню. Власники «Карти тернополянина» або електронного проїзного квитка сплачують за проїзд за старими тарифами – 3 гривні у тролейбусах та 4 гривні у маршрутках. Однак, уже за перший день роботи нової системи оплати за проїзд, в управління транспорту надійшло чимало скраг від тернополян. Найперше, кондуктор в електротранспорті відмовляється провалідувати пасажиру карту.

-Якшо вже пасажир підійшов до кондуктора і кондуктор має валідатор, то він повинен відвалідувати, видати квиточок і всі проблеми. А не посилати десь там по салону дальше, щоби йти до стаціонарного. Це обов’язково буде вказано перевізнику, – розповідає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради ІГОР МЕДИНСЬКИЙ.

Окрім цього, у перший день роботи нової системи оплати, стався прикрий інцидент. Через невдоволеність щодо обмеженої кількості пільгових місць, пасажир зламав двері у маршрутці та побив водія.

-Вони получили картки і  думають, шо до них не стосується правило «трьох пільговиків». Вони хочуть їхати безкоштовно, бо він має картку,  – каже директор ТОВ «Менс-Авто» АНДРІЙ НАМАКА.

-Коли в маршрутному таксі є три пільговики і пільговик заходить четвертий і якщо це не учасник бойових дій, і якщо це не ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС 1-2 категорії, а простий пільговик, то має оплатити 5 грн. Якщо він не хоче платити тих 5 грн, він може завести собі електронний квиток, поповнити його, відвалідувати той квиток, і його вартість тоді буде становити – 4 грн, у тролейбусах 3 грн, – розповідає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради ІГОР МЕДИНСЬКИЙ.

В управлінні закликають пасажирів вимагати свій квиток за проїзд. Адже у місті працює спеціальний контроль. За безквитковий проїзд тернополянин сплатить штраф  у 20-ти кратному розмірі із вартості проїзду. Якщо ж пасажир оплатив у громадському транспорті проїзд, проте, з недосвідченості водія з карти зняли більше грошей, ніж потрібно то цьому можна зарадити.

-Не є проблема, просто треба тоді трохи часу затратити. Написати на системний зв’язок, щоб він розібрався в цій ситуації, і якщо розбереться, то зрозуміло, шо ці кошти перевізник поверне кошти лишні, які були провалідовані, – каже начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради ІГОР МЕДИНСЬКИЙ.

Також в управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради нагадують: на період канікул учні сплачують повну вартість проїзду – 4 грн і лише під час навчання школярі зможуть їздити у громадському транспорті за півсуми.