Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині на перехресті біля “голої баби” встановили світлофори

На перехресті поблизу сіл Дарахів та Тютьків Теребовлянського району відбулися значні зміни. 
Перша – це встановили вуличне освітлення. Тепер у темну пору доби там буде добре видно пішоходів. І друга зміна – встановлення світлофорів.

Минулого року йшлося про те, що на перетині доріг Тернопіль – Івано-Франківськ та Сатанів – Галич поблизу села Дарахів облаштують кільце. Але у Службі автомобільних доріг, очевидно, зійшлися на тому, що встановили світлофори.

Наразі світлофори уже розміщені на перехресті, але в період Різдвяних свят вони іще не працювали, повідомляється у групі “АвтоЛайф” у Фейсбуці.

Дарахівське перехрестя, або як його ще в народі називають перехрестя біля “голої баби” є місцем підвищеної концентрації ДТП.

Дороги там перетинаються не під прямим кутом, відтак під час руху у напрямку з Теребовлі на Підгайці водіям треба повертати голову назад, щоб розгледіти чи є транспорт на головній дорозі у напрямку з Тернополя. Плюс є ще ряд інших факторів, які призводять до аварій на цій ділянці дороги.

Після запровадження світлофорного регулювання є надія, що це перехрестя стане безпечним для усіх учасників дорожнього руху.