Вівторок , 16.04.2024

На Тернопільщині п’яний хуліган побив працівника поліції

Інцидент трапився цими днями у Підволочиську.

Кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 ККУ – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків розпочато щодо 22-річного жителя селища Підволочиськ.

Молодик накинувся на поліцейського через невдоволення, що був притягнутий до адміністративної відповідальності за появу в громадському місці у стані алкогольного сп’яніння.

4 грудня близько другої години ночі в ході патрулювання районного центру поліцейські сектору реагування патрульної поліції помітили в центрі міста біля ялинки нетверезого чоловіка. Молодик вів себе агресивно, на вимогу поліцейських припинити протиправні дії не реагував, погрожував фізичною розправою. За появу в громадському місці в нетверезому стані зловмисника було притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 178 КУАП.

Проте пригоди молодика цієї ночі однією адмінкою не закінчилися. Через деякий час він уже дебоширив біля адміністративного приміщення поліції. Помітивши транспортний засіб, на якому пересувалися працівники сектору реагування патрульної поліції, став перешкоджати руху транспорту. На будь-які вимоги поліцейських не реагував, навпаки накинувся на одного з них – старшого лейтенанта.

Інспектор патрульної поліції за допомогою звернувся до медиків. У нього було діагностовано закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій голови. Потерпілий не госпіталізовувався.

Зловмисника було затримано в порядку статті 208 КПК та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

До слова, в минулому 22-річний лиходій уже мав проблеми із законом через майнові злочини, повідомляють у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.