Вівторок , 16.04.2024

У Тернополі уже усі автобуси курсують за своїми маршрутами. Деякі водії звільнились

Сьогодні громадський транспорт у Тернополі працює у звичному режимі. Усі автобуси курсують за своїми маршрутами. Проте декілька водіїв вже написали заяви на звільнення.

Нагадаємо, учора в Тернополі страйкували водії. Таким чином вони висловлювали незгоду із запровадженням електронної системи оплати за проїзд. Під час наради, яка відбулась у міській раді, перевізники, водії і представники управління транспорту домовились про встановлення додаткових валідаторів у громадському транспорті.

«Це тільки старт роботи електронної системи оплати за проїзд. Думаю з часом все налагодиться. Ми знаємо, що трапляються незначні збої під час користування валідаторами. Але з часом все налагодиться. Також сподіваюся, що водії звикнуть до нової системи оплати», – відзначив підприємець Андрій Намака.

У Тернополі пасажири розповідають, що траплялися випадки, коли валідатори знімали забагато грошей. Відтак людям радять, регулярно перевіряти стан рахунку електронного гаманця.

До слова, на виготовлення «Соціальної карти тернополянина» подали документи майже 60 000 тернополян. Частина пасажирів користується неперсоніфікованими електронними квитками. У Тернополі працює 19 пунктів, у яких можна поповнити чи придбати електронний квиток, пише “ЗЗ”.