П’ятниця , 29.03.2024

У тернопільського будівельника вимагали 1000 доларів хабара

На Тернопільщині викрито посередницю, що отримала 5000 грн та 800 доларів США від підприємця за видачу ліцензії для будівельних робіт.

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво до одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади).

Досудовим розслідуванням встановлено, що тернополянка, вчиняючи пособницькі дії до одержання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, отримала від приватного підприємця з м.Тернополя 5000 грн та 800 доларів США для працівника державної установи. За цю суму підприємцю обіцяли посприяти у оформленні документів для отримання ліцензії для виконання будівельних робіт в обласному центрі.
Жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України. Триває досудове розслідування.
Злочин викрито спільно працівниками Управління Захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

One comment

  1. Відмажеться і згодом зайде на іншу баблисту посаду. Такі збирачі потрібні в любій держустанові.