Субота , 20.04.2024

Відкриття Олімпіади-2018: Підгрушна вивела збірну України слідом за “безпрапорними” росіянами (ФОТО)

У південнокорейському місті Пхенчхан відбулося офіційне відкриття зимових Олімпійських ігор-2018.

Церемонія пройшла на Олімпійському стадіоні, який може вмістити 35 тисяч глядачів. Сама процедура розпочалася з піротехнічного шоу та виступу місцевих каратистів.

Перед відкриттям можна було побачити багато різноманітної символіки російської збірної, яку демонстрували корейські вболівальники. Після цього був невеличкий виступ з історією Південної Кореї.

Родзинкою шоу став виступ музичного ансамблю та демонстрація національного прапора Південної Кореї. Сама церемонія тривала близько 2,5 годин.

Збірну України на Олімпіаді в Пхенчхані представлятимуть 33 спортсмени. А місію прапороносця виконала капітан команди, біатлоністка Олена Підгрушна.

Делегація української команди вийшла одразу за російськими спортсменами, які крокували під прапором Олімпійського комітету.

Раніше МОК відсторонив російську збірну від зимових Ігор 2018 року в Південній Кореї. Брати участь дозволено було лише спортсменам, які не були замішані в скандалах з вживанням допінгу, але тільки під нейтральним прапором без герба своєї країни на спортивній формі.

Джерело: ТСН