Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині кількість хворих дітей збільшилась на 50%

Суттєве збільшення кількості хворих на ГРВІ реєструють на Тернопільщині. Порівняно з минулим тижнем в регіоні побільшало хворих серед дитячого населення на 50%, – кажуть в обласному лабораторному центрі. Як наслідок – чимало класів загальноосвітніх шкіл Тернополя та області припинили навчання.

Від вірусів гострих інфекційних захворювань найбільше страждають діти шкільного віку. Оскільки в організованих колективах захворювання швидко поширюється.

«Упродовж останнього тижня різко збільшилася кількість викликів дільничих педіатрів. Показник захворюваності становив 841 випадок з 1018. Тобто епідпорогу ми ще не досягли. Через збільшення кількості хворих чимало класів пішло на карантин. Школи Тернополя поки що не на карантині, закривають тільки окремі класи», – каже заступник директора КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» Володимир Кучма.

Аналогічна ситуація щодо захворюваності на грип і ГРВІ і в області. Найбільше хворих реєструють у Збаразькому, Кременецькому, Шумському районах. Там через велику кількість хворих припинили навчання школи. Уроки відновлять, коли діти стануть здоровими. А пропущений матеріал відпрацьовуватимуть за ущільненим графіком.

Щодо прогнозів лікарів-епідеміологів, то вони невтішні. У лютому можлива епідемія ГРВІ та грипу. Рівень вакцинації серед населення залишається низьким, пише “ЗЗ”.