П’ятниця , 29.03.2024

Гриценко: Уряд обманює людей, заявляючи, що для підняття пенсій колишнім військовим потрібен окремий закон

Соціальне забезпечення військових пенсіонерів – це кричуща проблема для країни, яку необхідно негайно вирішувати.

Анатолій ГриценкоПро це у середу, 7 лютого, під час перебування у Тернополі заявив лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

– Сьогодні під стінами Верховної Ради відбувається акція військових пенсіонерів.  У нас в державі близько 500 тисяч колишніх військових. Якщо врахувати їхні родини, то йдеться орієнтовно про інтереси близько одного мільйона громадян. А це серйозна соціальна проблема для країни. Слід зауважити, що військові пенсіонери – це організовані громадяни, які для захисту  своїх інтересів в разі необхідності можуть вдатися до більш радикальних кроків. І їхні вимоги справедливі. Адже хіба можна було, проводячи пенсійну реформу, ні на гривню не підвищити пенсію для військових пенсіонерів? – зазначив Анатолій Гриценко.

За словами лідера “Громадянської позиції”, позиція влади щодо колишніх військових дуже дивна, особливо в умовах, коли в країні іде війна.

– Виходить так, що коли ти працюєш, несеш службу – ти потрібен державі. Коли ти уже не працюєш, то й державі уже не потрібен. І таке відношення до колишніх військових в країні, де триває війна. – констатує Анатолій Гриценко.

Політик також звернув увагу на мізерні доплати, які отримують військові за звання.

– За чергове військове звання офіцер сьогодні отримує доплату на 5 гривень більшу. Це нонсенс, адже таких грошей не вистачить навіть на чарку, щоб випити за чергову “зірочку”. Сьогодні генерал за звання отримує доплату у розмірі 140 гривень, тоді як у прокурорів за ті ж звання доплата становить 3500.

Лідер “Громадянської позиції” переконаний – уряд обманює людей, заявляючи про те, що для вирішення даної проблеми потрібен окремий закон, який повинна прийняти Верховна Рада.

– Насправді питання підвищення пенсій – це компетенція Кабінету міністрів. Достатньо прийняти відповідну постанову і питання буде вирішено. – пояснив Анатолій Гриценко.