П’ятниця , 19.04.2024

Депутат сільської ради отримала для сім’ї 0,22 га городу і 1700 гривень штрафу

На Тернопільщині депутат порушив антикорупційні обмеження щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

За неповідомлення у встановлених законом випадках і порядку про наявність реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів, депутата Жолобівської сільської ради Кременецького району притягнуто до адміністративної відповідальності.

Працівниками поліції складено протокол про вчинення депутатом Жолобівської сільської ради правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1 та ч.2 ст.172-7 КУпАП за фактом неповідомлення у встановленому законом порядку та строки про наявність реального конфлікту інтересів і вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

На одній із сесій сільської ради депутат подала свій голос «за», коли йшлося про виділення земельної ділянки її чоловіку площею 0,22 га, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Протокол розглянуто у суді за участі прокурора прокуратури Тернопільської області. Постановою Кременецького районного суду її визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 грн. – ред.). Рішення суду набрало законної сили.