Четвер , 28.03.2024

Де найшвидше зростають зарплати в Україні

Місто Львів увійшло до трійки українських міст, де роботодавці пропонують потенційним працівникам найвищі зарплати.

Якщо у Києві у січні 2018 року середня зарплата, яку пропонують роботодавці, становила 10,3 тис. грн на місяць, в Одесі – 9,6 тис. грн, то у Львові вона сягнула майже 9 тис. грн.

Про це йдеться у журналі “Новое время“. Дані аналізували з сайту Work.ua.

Львів уже обігнав такі промислові центри, як Дніпро, де пропонують у середньому 8,2 тис. грн на місяць, Харків (8,8 тис. грн) і Вінницю (8 тис. грн).

У 2016-му Львів був ще на 5 місці. Упродовж минулого року місцеві роботодавці вирішили підняти пропоновані зарплати на третину. Це рекордний приріст порівняно з іншими великими містами країни: У Дніпрі приріст склав 25% від рівня попереднього року, в Києві та Одесі – 22%, у Харкові – 21%.

“Польща не дрімає”, – так пояснила чому заробітки у Львові ростуть швидше, ніж у столиці і містах-мільйонниках, HR-експерт порталу Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

Джерелом трудових ресурсів Україну почали розцінювати і роботодавці зі Словаччини та Румунії, вважає керуючий партнер компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар.

За останні кілька років у Львові і передмістях пропозиція роботи розширилася за рахунок великих підприємств з іноземними інвестиціями: Fujikura, Bader, VEON.