П’ятниця , 19.04.2024

До кінця тижня підприємці загальної системи оподаткування повинні сплатити єдиний внесок

Головне управління ДФС у Тернопільській області доводить до відома фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

У зв’язку із змінами, які відбулися у нарахуванні єдиного внеску у 2017 році, платники, незалежно, чи здійснювали діяльність повинні не пізніше 9 лютого поточного року подати звіт та сплатити єдиний внесок.

Зауважимо, що в 2017 році місячний мінімальний розмір страхового внеску становив 704 грн, а мінімальний річний розмір страхового внеску – 8448 грн.

Тобто підприємцям-загальносистемникам необхідно сплатити 8448 гривень єдиного внеску за минулий рік. Несплачена сума стане податковим боргом та відбудеться нарахування 20 відсотків штрафної санкції.

Більш детальну консультацію з даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників або за номером телефону 52-12-27, повідомляють у відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області