П’ятниця , 19.04.2024

“Навіть рабам давали достатньо їжі, щоб могли відновлювати сили” – Гриценко

В Україні потрібно швидшими темпами піднімати заробітні плати, але робити це потрібно так, щоб не було відтоку бізнесу у тінь.

Про це 7 лютого під час перебування у Тернополі заявив лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

– У древні часи навіть рабам, яких утримували, давали достатньо їжі, щоб вони могли відновлювати свої сили. Але ж ми не раби. Ми громадяни. Окрім їжі ми хочемо дивитися фільми, читати книги, розвиватися, відпочивати. Але розмір теперішніх зарплат не дозволяє цього робити для багатьох пересічних українців. Тому не треба боятися тих цифр, які сьогодні називають стосовно мінімальних зарплат – 3200 чи навіть 4000. Треба піднімати заробітні плати для наших громадян і покращувати їх добробут. – заявив Анатолій Гриценко.

Втім, лідер “Громадянської позиції” зауважив, що при піднятті зарплат слід діяти зважено та усвідомлено. Раптові кроки можуть призвести до відтоку бізнесу у тінь, адже зі зростанням зарплат, зростає і податкове навантаження.

– Люди повинні бачити куди йдуть податки, вони повинні бути впевнені, що ці гроші не розкрадуть. Якщо владі будуть довіряти, тоді підприємці підуть на ті кроки, до яких зараз не хочуть вдаватися. – зазначив Анатолій Гриценко.

Політик також додав, що зараз є різні оцінки тіньового сектору в економіці країні. Кажуть, що це може бути від 30 до 70%.

– Але якщо зробити нормальне адміністрування, якщо перекрити увесь “контрабас” та здійснити ряд інших кроків для перекриття тіньового сектору, тоді різко збільшаться надходження у бюджет, а відповідно і з’явиться можливість для підняття зарплат.

Читайте також:
Анатолій Гриценко: Патрульна поліція тепер більш людяна, але, на жаль, мало ефективна