Четвер , 28.03.2024

У Тернополі дві школи уже закрили на карантин

У районах Тернопільської області не закрили жодної школи на карантин повністю, але є закриті деякі класи.

У самому Тернополі ситуація схожа — закриті 17 класів, а у середу, 7 лютого, прийняли рішення про закриття двох шкіл із сьогоднішнього дня.

Про це повідомили очільниці управлінь освіти облдержадміністрації та міськради.

– У районах поки що школи не закриті, – каже начальник управління освіти обладміністрації Ольга Хома. – Адже не подоланий епідеміологічний поріг. Є окремі класи, які закриваються. Але поки що я такої інформації не маю.

До 7 лютого не було закритої жодної школи і в обласному центрі. Втім, зважаючи на перевищення епідеміологічного порогу у двох тернопільських школах, із 8 лютого навчання тут припиняється до кінця тижня. А у понеділок, 12 лютого, якщо ситуація покращиться, то вже із 13 лютого діти повернуться на навчання.

– Ситуація така: загалом по різних школах міста є закритими 17 класів, – каже начальник управління освіти міськради Ольга Похиляк. – У 18-й школі закрита на карантин початкова школа, тобто усі початкові класи. 7 лютого в економічній початковій школі, розташованій у мікрорайоні “Східний” , прийняли рішення про закриття на карантин школи загалом. Закритою на карантин із 8 лютого буде і четверта школа.

Як розповіла пані Похиляк, такі рішення в навчальних закладах приймає рада школи. Але робить це на основі рекомендацій санстанції, якій, як і дитячим поліклінікам, подає до того інформацію про кількість хворих.

– Фахівці аналізують інформацію і дають пропозиції школі, – додає Ольга Похиляк. – І рада школи вже приймає рішення про закриття чи окремого класу, чи школи повністю.

Ольга КРАВЕЦЬ