Четвер , 28.03.2024

У Чорткові сьогодні буде гаряче – там проводять антитерористичні навчання

28 лютого на Тернопільщині Служба безпеки України разом з працівниками Нацполіції Тернопільщини, нацгвардійцями та ДСНС краю проводить планові антитерористичні навчання.

У рамках заходів представники боротьби з тероризмом виконуватимуть практичні завдання з виявлення та знешкодження групи умовних злочинців, яка за легендою діятиме у кількох локаціях Чорткова та низці населених пунктів, прилеглих до райцентру.

Відпрацювання силовиками навчальних завдань відбуватиметься в умовах наближених до реальних та передбачає залучення спецтехніки і озброєних правоохоронців. У рамках навчання на окремих територіях також можливе тимчасове запровадження особливого режиму пересування людей та транспортних засобів.

Управління СБУ в Тернопільській області закликає краян з розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, залучених до проведення навчань.

Незважаючи на те, що силовики протистоятимуть умовним терористам, правоохоронці звертаються до жителів Чортківщини із проханням не втрачати пильність, адже в цей час поряд із навчальними об’єктами у регіоні можуть діяти і реальні злочинці.

У випадку виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, просимо невідкладно повідомити про це на гарячу лінію УСБУ (0352) 52-90-00, (067) 352-31-00 або на лінію “102″.