П’ятниця , 19.04.2024

Як щоденний секс впливає на здоров’я та стосунки

Секс – це задоволення, яке спочатку здається надзвичайно солодким, але з часом приїдається. Чим довше пара перебуває в стосунках, тим частіше вони відають перевагу відпочинку або просто можливості поспати.

30 Day Sex Challenge (“30 днів щоденного сексу”) – це досить популярне в останні роки “випробування”, яке влаштовують собі пари з досвідом з США і Європи. Мета його – знову розпалити вогонь пристрасті в стосунках.

На сайті BuzzFeed опублікували кілька звітів пар, які 30 днів щодня займались сексом. Чоловіки та жінки описували позитивні та негативні наслідки такого випробування.

Учасники визнали, що 30-денний секс-марафон дався їм нелегко, і жоден в результаті не захотів продовжувати його після завершення експерименту. Хоча всі відзначили, що стосунки пари стали набагато глибшими і теплішими, та й життя в цілому заграло новими яскравими фарбами.

Можна виділили два основних наслідки щоденного заняття сексом.

  1. Щодня займатися сексом лише в ліжку – буденно. Тому чим частіше ви займаєтеся сексом, тим більше ви будете фантазувати та втілювати ці фантазії в життя. Ефект новизни стимулює сексуальне бажання. Тож таким чином можна зробити своє сексуальне життя більш яскравим.
  2. Жінка стає більш впевненою в собі, якщо вона часто займається сексом. Це пов’язано з тим, що жінки часто комплексують з приводу своєї зовнішності, фігури тощо. А інтим – це та сама зона, в якій можна розслабитися і прийняти себе таким, яким ви є. Розслабившись, відпустивши свої комплекси, ми збільшуємо не лише насолоду від процесу, а й підвищуємо самооцінку.

Підтримка теплоти і любові в парі, прийняття свого тіла – далеко не всі бонуси, які може подарувати секс-марафон. Науково доведено, що регулярні інтимні стосунки:
– знижують ризик серцевого нападу на 50%;
– підвищують імунітет;
– здатні стати альтернативою фітнес-тренуванням середньої інтенсивності, впливаючи на зайву вагу і стан м’язів;
– зменшують больові відчуття різного походження, включаючи головний біль і біль при ПМС;
– знижують ризик розвитку раку простати у чоловіків;
– покращують сон за рахунок підвищеного вироблення розслаблюючого гормону окситоцину.

Джерело: “24-ий канал”