П’ятниця , 29.03.2024

У Кременецькому районі чоловік накинувся із сокирою на зятя та дав по шиї слідчій

Пенсіонер з Кременецького району спершу грозився зарубати зятя, а потім, коли приїхала слідчо-оперативна група, дав по шиї слідчій. Тепер понесе відповідальність — суд дав йому три роки умовно.

Сам інцидент трапився трапився 29 червня 2017 року. А вирок суд виніс 30 січня 2018.

Як випливає із матеріалів справи, того дня Сергій К. був п’яним. Спершу затіяв сварку з дочкою, за неї заступився зять. Чоловік просто заштовхав агресивного тестя в літню кухню і зачинив двері, підперши їх собою.

Однак тесть у літній кухні знайшов сокиру і за кілька хвилин почав човпти нею по дверях, розбив скло і кричав, що зарубує його. Зять відійшов від дверей, а тесть — за ним. Однак далі зятю вдалось вирвати різко сокиру із рук тестя. Після цього, зважаючи на погрози вбивством, родичі звернулись у поліцію.

На місце приїхала поліція, слідчо-оперативна група. Після документування погрози вбивством, правоохоронці запропонували пенсіонеру їхати на освідування в райлікарню. Той ніби погодився, та коли вже підійшли до авто, вдарив по шиї слідчій.

У суді пенсіонер Сергій своєї вини не визнав. Мовляв, то він захищався від зятя, а тому-то і розмахував сокорию. А слідчої не бив, і загалом то все зговір проти нього.

Суд чоловіку не повірив. Він визнав пенсіонера винним у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 129 КК “Погроза вбивством”, ч. 2 ст. 345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу” і дав п’ять років тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від призначеного покарання з випробуванням строком на три роки.

Окрім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілої слідчої — тепер пенсіонеру треба буде заплатити п’ять тисяч моральної шкоди.

Речовий доказ — сокиру — суд сказав знищити.

Ольга КРАВЕЦЬ