П’ятниця , 29.03.2024

Паралімпієць Тарас Радь отримає квартиру від Тернопільської міської ради

18-річний тернополянин Тарас Радь став чемпіоном Паралімпійських ігор у Пхьончхані в Південній Кореї, виборовши «золоту» медаль.

З цією перемогою олімпійця та його батьків привітав міський голова Сергій Надал.

«Маю честь від імені усіх тернополян привітати Тараса з перемогою та подякувати за те, що представляє наше місто та країну. Знаю, що цій значній перемозі передувало чимало інших перемог, – зазначає очільник Тернополя. – Приємно, що Тарас Радь є одним зі спортсменів, які впродовж 2017 року отримували стипендію міської ради, а це значить, що ми на правильному шляху, підтримуючи спорт та розвиваючи фізичну культуру. Тому, думаю, квартира, яку виділить міська рада, буде хорошою нагородою для нашого паралімпійця і стане стимулом іншим спорстменам здобувати високі нагороди».

Тарас Радь подякував усім та зазначив, що він радий перемозі. Каже, що хотів здобути більше медалей, проте здобув одну, але “золоту”. А свою перемогу на Паралімпійських ігор він присвятив усім, хто його підтримував.

До слова, мама Тараса Радя працює вихователькою у одному з дошкільних навчальних закладів Тернополя. При нагоді начальник управління освіти Ольга Похиляк вручила мамі паралімпійця грамоту та подарувала ікону. Окрім того, вона отримає премію.