П’ятниця , 29.03.2024

У Карпатах загинув турист із Ужгорода. Його товариш із Тернополя врятувався

Як виявилося, компанія з трьох чоловіків вирушила у гори, однак там вирішила розділитися.

Під час пошуку трьох туристів, що заблукали в районі гори Піп Іван на Івано-Франківщині, рятувальники виявили одного з них мертвим. Про це повідомляє прес-служба Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Як стало відомо, ще 17 березня троє туристів здійснювали сходження на гору Піп Іван зі сторони Рахова та заблукали. Через два дні рятувальники знайшли на полонині Гропа одного з туристів – ним виявився 32-річний мешканець Ужгорода.

Він розповів, що їхня група розділилась, і один з чоловіків загинув орієнтовно між полониною Гропа та г. Вихід. Це був 34-річний мешканець Ужгорода.

“Один з туристів, громадянин, 1984 р.н., житель м. Ужгород, загинув орієнтовно між полониною Гропа та г. Вихід. Третій турист, громадянин, 1988 р.н., житель м. Тернопіль, самостійно зійшов в урочище Погорілець поблизу присілка Шибене Зеленської сільської ради Верховинського району та зупинився в місцевих жителів”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що учора надвечір рятувальники звели потерпілого туриста на пункт постійної дислокації пошуково-рятувального відділення на г. Піп Іван.

Нині його стан лікарі оцінюють як задовільний, медичної допомоги він не потребує.