Середа , 24.04.2024

Донецький “Шахтар” завершує євросезон мінімальною поразкою від “Роми” (ВІДЕО)

Долю путівки у чвертьфінал вирішив єдиний гол у вчорашньому матчі

Матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів між італійською “Ромою” та донецьким “Шахтарем” відбувся, вчора, 13 березня, у Римі.

Після перемоги у Харкові з рахунком 2:1 гравцям “Шахтаря” достатньо було зіграти в нічию у повторному поєдинку. Однак втримати свої ворота “сухими” підопічним Фонсеки не вдалося.

У першому таймі гірники впоралися із атакуючими діями суперника і навіть самі створили кілька хороших моментів біля воріт італійської команди.

А от у другому таймі гравці “Роми” зуміли переламати хід поєдинку на свою користь. На 52-ій хвилині боснієць Ель Джеко відкрив рахунок, реалізувавши вихід один на один з воротарем “Шахтаря” – 1:0.

Шансів зрівняти рахунок у гірників було небагато. Натомість італійці створили ще кілька моментів. На 79-ій хвилині Ель Джеко знову отримав шанс вийти віч-на-віч з П’ятовим, але Ордець зупинив нападника “Роми” недозволеним прийомом ще на підступах до штрафного майданчика. Арбітр розцінив це як фол останньої надії і показав червону картку для українського захисника.

Опинившись у меншості, ситуація для “Шахтаря” ще більше ускладнилася. Лише наприкінці поєдинку гірники зуміли провести кілька змістовних атак, але пробити ворота суперника так і не вдалося.

У підсумку мінімальна поразка у вчорашньому матчі і 2:2 за підсумками двох ігор. Але за рахунок м’яча, забитого на чужому полі, у наступний раунд Ліги Чемпіонів виходить італійська “Рома”. “Шахтар” завершує єврокубковий   сезон.