П’ятниця , 29.03.2024

Кращого львівського двірника відправили на екскурсію у Європу (ВІДЕО)

Упродовж двох тижнів львів’яни голосували в соцмережі за найліпшого двірника. Переможець отримає приз: екскурсійний тур до країн Європи

Озброївшись мітлою та смітничкою, Ганна Дудка береться до роботи. Кілька хвилин – і тротуар чистий. Жінці – 84 роки, з яких сім вона віддала комунальній службі. Хоч інколи болить спина та ноги, каже: роботу свою любить.

“Мені дехто каже: “Пані Ганю, вам треба лягли б на дивані і витягнути ноги”. Але як я витягну ноги, то вже й туди (показує нагору) потягнусь… Кидають люди всякий непотріб. Особливо важким був минулий рік. Сміття не вивозили. Ми його не мали де дівати. Збирали, носили, де тільки могли”, – розповідає Ганна Дудка.


Прибирає пані Ганна навколо двох будинків, у під’їздах та на тротуарах. Жінку у дворі знають майже всі.

“Прибирає, миє, у під’їздах чисто. Людей ганяє, хлопцям дає прикурити, щоб не смітили”, – каже львів’янин Роман Лаба.

“Чудова прибиральниця, чудова, хоч їй уже – за 70! У неї золоті руки, золота людина! Дай Бог, щоб всі такі були”, – зазначає мешканка Львова Галина.

Ганна Дудка серед тих, кого номінують на звання найкращого двірника. Претендентів – аж 110. Найкращих мали обирати самі ж львів’яни. Голосували у Facebook.

Перемогу здобув Мирослав Новоставський. За кубок – екскурсійний тур Європою. Перемога чоловіка і радує, і хвилює водночас. Бо ніколи не подорожував і немає закордонного паспорта. Переживає, чи встигне його оформити.

“Дуже велика новина! Дуже велика несподіванка”, – так коментує свою перемогу.

А ось пані Ганна увійшла у п’ятірку найкращих двірників Львова. Разом з іншими призерами жінка також отримала у подарунок подорож – до Кам’янця-Подільського.

“Поїду обов’язково. Я там була не один раз, там гарно – церкви, музеї. Обійти Кам’янець-Подільський – мені в задоволення”, – радіє двірник.

Джерело: “5 канал”