П’ятниця , 29.03.2024

На здешевлення «теплих» кредитів у Тернопільській області передбачено один мільйон гривень

В Україні для населення та ОСББ діють 107 місцевих програм здешевлення «теплих» кредитів, які профінансовано на загальну суму 115 млн. гривень.

Зокрема, на впровадження 16 обласних програм передбачено майже 49 млн. грн. На Тернопільщині ж на ці потреби з обласного бюджету передбачено один мільйон гривень.

Завдяки тісній співпраці Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України та органів місцевого самоврядування вже четвертий рік поспіль в Україні запроваджуються місцеві програми здешевлення «теплих кредитів».

Як повідомляють в Держенергоефективності, станом на сьогодні прийнято 107 місцевих програм додаткової підтримки населення та ОСББ при утепленні житла. Це на 23% більше, ніж у лютому минулого року, коли була лише 81 така програма.

Місцева влада також активізувалася у напрямі збільшення фінансування цих програм. На реалізацію місцевих програм у 2018 р. виділено 115 млн грн., що на 28% більше порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Тоді сума фінансування складала 82 млн. гривень.

Крім того, на 23 міські програми передбачено понад 52 млн. грн. Ще 14 млн. грн. передбачено на 33 районні та 35 міських (у містах обласного та районного значення) програм.

«Активних дій чекаємо і від інших органів місцевого самоврядування. Відповідно до фінансової децентралізації зросли доходи місцевих бюджетів. Частину цих коштів, може бути використано, в тому числі для підвищення рівня енергоефективності громад та, зокрема, на здешевлення «теплих» кредитів», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він також закликав населення активно впроваджувати енергоефективні заходи та користуватися, окрім Урядової, місцевими програми здешевлення «теплих» кредитів.

Дізнавайтеся про те, чи діє у місті, районі чи області місцева програма здешевлення «теплих» кредитів, за допомогою Інтерактивної карти на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.