Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині пройдуть перші весняні дощі

Плюсові температурні показники та опади у вигляді дощів передбачають метеорологи найближчими днями на Тернопільщині. Погодні умови в регіоні зумовлюватиме вплив вологих атмосферних фронтів. Відтак дощитиме по всій території області.

Мінлива хмарність, коливання температури повітря від нуля до шести градусів тепла, дощі, часом мокрий сніг, – такі погодні умови передбачають метеорологи цими днями на Тернопільщині. За прогнозами Укргідрометеоцентру, поступово на Тернопільщині встановлюватиметься тепла погода. Сильних морозів вже не передбачають.

«Мінлива хмарність з проясненнями. Вітер південно-східний 7 – 12 метрів за секунду, часом пориви вітру. Температура повітря вночі: від одного градуса морозу, до трьох градусів тепла; вдень: від одного градуса тепла до шести градусів вище нуля. Ймовірність дощів у західному регіоні залишатиметься високою».

За попередніми прогнозами метеорологів, до середини березня температура повітря коливатиметься від незначного мінуса до незначного плюса. Більш теплої погоди варто чекати наприкінці місяця, пише “ЗЗ”.