Субота , 20.04.2024

Подробиці скандалу: український символ поляк жбурнув в камін, коли з зали вийшли офіціанти (ВІДЕО)

Про те, як іноземець знущався з національної символіки, побачили керівники закладу вже наступного дня з камер відеоспостереження.

– У нас зі стіни зник Герб. На відео з камер спостереження побачили, як поляк його зняв зі стіни, і кинув в камін. Разом з ним були ще двоє студентів-поляків, вони веселилися, розмовляли. А тоді один з них спалив Герб. Трапилося це близько другої ночі, – розповідає директор «Коза» бару Мирослава Кічула.

Тієї ночі польських студентів було близько десяти, але в момент цього інциденту троє. Персоналу ресторану чи українських відвідувачів також у тому залі не було. Керівники закладу дивуються такому вчинку поляків. Раніше ті часто навідувалися, відпочивали й поводили себе толерантно. Але змовчати про таке, не могли.

– Як би там не було – це державна символіка, хай буде стилізований, але герб України. Чи це екстремізм це чи наруга, нас це образило, тому заявили про цей факт в поліцію, – каже Мирослава Кічула.

Правоохоронці кваліфікували випадок не просто, як хуліганство. Поведінка юнака відкрито принижує гідність українців та могла призвести до розпалення міжнаціональної ворожнечі, вирішили в СБУ. Польського студента депортували на три роки. З вишу, де він навчався , – його відрахували.

–  Хлопця відрахували, оскільки така поведінка є недопустимою. Представники університету та СБУ доправили юнака до кордону. Після цього інциденту до ВНЗ навідувався консул Польщі в Україні та зустрівся з усіма польськими студентами, – прокоментували вчинок іноземця  у ТДМУ.  

Джерело: “Медіатор”.